opc_loader

Wensenlijst


Babykleertjes

Het kopen van babykleertjes is geweldig, er zijn zoveel leuke items om uit te kiezen bij One By Mayson. Maar als je wilt dat de babykleertjes zowel schattig als nuttig zijn, lees hier dan meer over welke babykleertjes je iedere maand nodig hebt voor je kleintje. Er zijn zoveel soorten babykleertjes te koop, dat het soms lastig kiezen is. Dus als je niet zeker weet wat je moet kopen voor de pasgeborene van bijvoorbeeld je broer of zus of je eigen baby, gebruik dan de volgende tips.

Om babykleertjes te kopen voor een pasgeboren baby (tot 3 maanden oud), is het belangrijk om er rekening mee te houden wat de kleine baby kan en wil doen. Een pasgeboren baby ligt vrij veel te slapen, te eten of gewoon het grootste deel van de tijd rond te kijken. Hij of zij heeft echter weinig controle over zijn ledematen en een slecht gezichtsvermogen. De zuig- en wroet reflexen zijn sterk. Als je babykleertjes wilt kopen voor een pasgeboren baby, moet je ook onthouden dat pasgeborenen ongelooflijk snel groeien. Koop dus babykleertjes die geschikt zijn voor het huidige seizoen. Koop iets dat comfortabel is om in te slapen, want dat is wat pasgeboren baby's vooral doen (in ieder geval liggen ze het grootste deel van de tijd). Vandaar dat er geen grote knopen of ongemakkelijke naden aan babykleertjes moeten zitten. 

Koop niets met een capuchon of kraag. Wanneer de capuchon of kraag de wang van de baby raakt, activeert het de wroet- en zuigreflex, waardoor de arme baby tevergeefs op zoek gaat naar melk. Vermijd babykleertjes die je over het hoofd moet trekken, tenzij de opening zeer breed kan worden gemaakt, vooral voor onervaren ouders. Het kan behoorlijk eng zijn om een te strakke bovenkant over het hoofd van een pasgeboren baby te trekken. Geweldige aankopen zijn bijvoorbeeld een sweaterpak die je kunt openen met eenvoudige knopen tussen de benen en broeken met een zachte, brede tailleband.

Koop babykleertjes zowel in effen als in lichte kleuren, dit combineert namelijk goed met sokjes en schoentjes in de meest uiteenlopende kleuren. Kies daarnaast voor zachte kleding die niet over het hoofd getrokken hoeft te worden. Koop een sweaterpak samen met een shirt. Koop bijvoorbeeld een broek en pyjama's die aan de onderkant kan worden geopend om de luiers te verschonen zonder de baby uit te kleden. Pasgeboren baby's hebben over het algemeen een hekel aan naakt zijn. Koop babykleertjes zonder capuchons en kragen.