opc_loader

Wensenlijst


Babykleding maat 86

Ver voor de geboorte van je kind zal je waarschijnlijk al druk zijn met de aanschaf van de eerste basisartikelen. Het klaarmaken van de kinderkamer, het kopen van je eerste babykleertjes en het inlezen in je rol als ouder. Het is een spannende tijd in je leven. Tegen het einde van je zwangerschap kun je al bij de echo zien hoe groot je kindje is. Dit kan nuttig zijn bij het aanschaffen van je eerste babykleertjes. Lees onderstaande tips om het aanschaffen van jouw baby’s kledingcollectie van One By Mayson eenvoudig te maken.

De maataanduidingen voor babykleding zijn heel eenvoudig: ze komen altijd overeen met de lichaamslengte van de baby. Als je weet dat de meeste pasgeborenen vandaag de dag geboren worden met een gemiddelde grootte van 51 centimeter, is het duidelijk dat maat 50 vaak de juiste maat is. Er zit altijd zes centimeter tussen de verschillende maten. 50 is de beginwaarde, gevolgd door 56, 62, 68, 74 enz. De grootte van de baby bij de geboorte kan worden bepaald met behulp van echografisch onderzoek. Je baby zal snel groeien en binnen mum van tijd past hij al in babykleding maat 86. 

De baby groeit zeer snel, vooral in het begin. Daarom heeft het ongeveer elke twee maanden nieuwe babykleding nodig. Meestal tot maat 80 is bereikt. Dan is de baby al 75 tot 80 centimeter groot en is hij een meestal iets meer dan een jaar oud. De maat blijft dan nog iets langer hetzelfde en de afstand tussen de bezoeken aan de babykledingwinkel zal toenemen. Het is belangrijk te onthouden dat je baby, vooral in de eerste maanden, wat bewegingsruimte wil in de kleding, koop daarom nooit te strakke kleding. Beter iets te groot dan te klein.

Noch te warm, noch te luchtig: dat is het motto voor babykleding in de zomer. Omdat baby’s in de eerste twee levensjaren nog niet goed ontwikkelde zweetklieren heeft kan het nog niet goed zweten. Het is dus belangrijk goed te letten op je baby en zijn/haar lichaamstemperatuur en zonodig je baby in laagjes te kleden zodat je makkelijk de temperatuur kan reguleren. 

Lichte katoenen stoffen, zoals zachte, dunne jersey en sweatstof, zijn zeer geschikt voor de zomer. In de koelere maanden van het jaar zou de babykleding wat dikker moeten zijn, maar ook nu nog bewijst de gelaagde look zijn waarde.